ZWACK, ANNE MARSHALL

ZWACK, ANNE MARSHALL

Anne Marshall Zwack Cambridge-ben született, tanulmányait Angliában és Belgiumban folytatta. A hatvanas években Firenzébe költözött, ahol rövid ideig a Pucci divatház egyik vezető modellje volt, majd francia és olasz tudását felhasználva fordítással, újságírással foglalkozott.
Olaszországban ismerkedett meg Zwack Péterrel, aki akkoriban már visszatérve Európába, a Zwack Unicum gyártásának és nemzetközi forgalmazásának felügyeletével foglalkozott. Házasságkötésük után – melyből egy fiuk, Sándor és egy lányuk, Izabella született – nagyon sokat segített férje munkájában, különösen a marketing-tevékenységben, rendezvények, termékbemutatók szervezésében, ismertető anyagok írásában.

A gyereknevelés és a szakmai munka mellett Anne Zwack az újságírást sem hagyta abba, számos olyan nagy USA magazinban jelentek meg rendszeresen gasztronómiai, turisztikai cikkei, mint például a The New York Times, Travel & Leisure, és a Gourmet Magazine.

1987-ben férjével, gyerekeivel és számos háziállatukkal együtt Magyarországra költözött, ezt követte 1990-ben a washingtoni nagyköveti időszak. 1992-től kezdve Budapest és Toszkána között ingázik. Budapesten többek között a Zwack Unicum külföldi PR építésében tölt be fontos szerepet, nevéhez fűződik a Zwack múzeum létrehozása, folyamatos bővítése.

Magyarországon két könyve jelent meg angolul, 1999-ben a „Butcher, Baker, Candlestickmaker”, majd 2000-ben az „If you wear Galoshes, you are an émigré”. Első regényét „The Diplomatic Corpse” címmel John Murray adta ki tavaly Angliában, mely magyarul 2008 novemberében jelenik meg Diplomacák nyomában címmel az Ab Ovo kiadó gondozásában. A regény az elmúlt egy évben szép sikert aratott, Angliában több kiadást megért, lefordították olasz és német nyelvre, és számos országban folynak további tárgyalások a könyv megjelentetéséről.
Ab Ovo Kiadónál megjelent művei:
Diplomacák nyomában