LUKÁCS MARIANN

LUKÁCS MARIANN

Tizenhat éves koromban estem szerelembe a filozófiával. Sokéves tanulás, az egyetemi évek után gyökeres változásra vágytam. Ennek a belső konfliktusnak lett eredménye az Idegsebzés regényemben leírt történet. Útkeresés, újabb és újabb tanulmányok után jelenleg pártfogó felügyelő vagyok, bűnelkövetőkkel foglalkozom. Nem az élet napos oldala, de olyan szelete, amelyet elgondolni sem tudnánk, ha nem látnánk.

Huszonhat éves koromig Kazincbarcikán éltem, a Miskolci Egyetemen végeztem filozófia-pedagógia szakon. Tanulmányaim miatt költöztem Budapestre, ledoktoráltam filozófiából. Már a „PhD-s” évek alatt tudtam, hogy valami mással szeretnék foglalkozni, de nem szoktam semmit félbehagyni, és szerettem volna annak a gondolatfolyamnak is a végére járni, amit a dolgozatomban írni kezdtem.
A 2000-es évek első felében az egyik minisztériumban dolgoztam, akkor találkoztam a pártfogó felügyelői munkával. Elvégeztem az ELTE-n az igazságügyi szociális tanácsadó szakot, így lettem pártfogó felügyelő. Még mindig úgy éreztem, hogy van mit csiszolni rajtam, és elvégeztem egy mentálhigiénés szakember képzést a Károli Egyetemen.
Tizenkét éve élek élettársi kapcsolatban. A hobbim – mert az írás nem az – a sport. Átúsztam a Balatont, maratont futottam, nagyon szeretek síelni, és ha van időm, aludni.
Az írás számomra a gondolatokba visszaforgatott élet, amelyben ott van a filozófia és valóság.
Ab Ovo Kiadónál megjelent művei:
Idegsebzés