DR. SÁNDOR ZSUZSA

DR. SÁNDOR ZSUZSA

1948-ban születtem Budapesten. Már kora ifjúságomban grafomán voltam, cikkeket írtam az Eötvös Diák című gimnáziumi lapba. Újságírónak készültem, de hogy valami „tisztességes” szakmám is legyen, az ELTE Állam és Jogtudományi Karán végeztem el egyetemi tanulmányaimat. A jog „beszippantott”, negyven éven át szolgáltam Justitiát, kezdetben ügyészként, majd húsz éven át bíróként. A Fővárosi Bíróságon (ma Fővárosi Törvényszék) tanácsvezető bíróként számos, a sajtó és a közvélemény által is ismert ügyet tárgyaltam. Ilyen volt egyebek között a „Fekete Angyal” néven elhíresült büntető per, amelynek nővérként dolgozó vádlottja több, kórházban fekvő idős embert „segített a halálba”.
Ítélkező munkám mellett hosszú éveken át a bíróság, majd az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szóvivője voltam. Jogi szakértőként tett nyilatkozataimmal a mai napig is segítem a média munkatársait. Szóvivőségem idején jelent meg a Bírák könyve című, bírákkal készült interjúkötetem.
Bírói pályafutásomnak a Fidesz-kormány által bevezetett kényszernyugdíjazás vetett véget.
Azóta tértem vissza kamaszkori álmomhoz: újságíróként, publicistaként dolgozom. Jogászszemmel címen rovatom van a Vasárnapi Hírek hetilapban, emellett két blogot is írok. A jogasz.cafeblog.hu című blogomban elsősorban jogi témákkal, társadalmi problémákkal foglalkozom.
Jogi szakértőként részt vettem Philip Zimbardo A Lucifer-hatás című könyvének az Ab Ovo-nál megjelent magyar kiadásában.
Másik blogom drdrazse.cafeblog.hu Drazsé kutyám történeteit örökíti meg. Ez utóbbi adta az ihletet most megjelent mesekönyvemhez.

Saját honlap
Ab Ovo Kiadónál megjelent művei:
Dr. Drazsé mesél
Elsodortak