Munkaügyi útmutató és bérszámfejtési példatár – 2021

Barabás Miklós •

Munkaügyi útmutató és bérszámfejtési példatár 2021 •

Szakkönyv •
Szerkesztő: Pataki Judit  •
Borító: Hollós János •
Kötés: kartonált, ragasztott •
Terjedelem: 252 oldal •
ISBN: 978-615-5640-50-6 

2021 •

A Munkaügyi útmutató és bérszámfejtési példatár – 2021 megjelenését egyrészt a nagymértékben megváltozott társadalombiztosítási és adózási szabályok hatályba lépése, másrészt az átalakult munkaerőgazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzések tették szükségessé.

A könyv szerzője a NAV által rendszeresített nyomtatványok és azok kitöltési útmutatójának teljes körű ismertetésével, valamint az ezekhez fűzött szakmai kiegészítésekkel segíti a hallgatók és a szakmában aktívan dolgozók munkáját.

2021-ben a könyv kiegészült a munkabérből való letiltás szabályaival is. A pontos bér- és kereseti elemek megismerése céljából és az átlagos statisztikai létszám megállapítása érdekében a kiadvány ismerteti a KSH Munkaügyi útmutatóját is.

A Munkaügyi útmutató és bérszámfejtési példatár – 2021 a fentieken túl tartalmazza a 2021 januárjában hatályba lépett változásokat, és azokat feladatokkal is illusztrálja. A könyv a pandémia következtében hatályba lépett átmeneti rendelkezéseket is tárgyalja, azok magyarázatával együtt. Példákkal szemlélteti a minimálbér alkalmazását a társas és egyéni vállalkozók esetében. Emellett részletesen elemzi a járulékok összevonásával járó szabályokat és azok hatásait a kötelezettségekre; a kiegészítő tevékenységet folytatók biztosítási kötelezettségének megszűnését és az ehhez kapcsolódó számfejtési feladatokat, valamint – a jelenleg ismert szabályok alapján – a minimum járulékalap szeptemberi hatálybalépésével járó kötelezettségek számfejtését.

A Munkaügyi útmutató és bérszámfejtési példatár – 2021 nemcsak a komplex OKJ-s vizsgára való sikeres felkészüléshez biztosítja a szükséges tudásanyagot, hanem számos olyan, az OKJ-s vizsgáknál is előforduló példát (összes lehetséges verziójukkal együtt) tartalmazza, amelyek a vizsgára való sikeres felkészülés mellett a mindennapi szakmai munkájukban is segítik az ezen a területen dolgozókat.

Ár: 10 500 Ft
A kötet már megrendelhető a rendeles@abovo.hu email címen!
Az adott névre és címre díjbekérőt küldünk, az utalás beérkezése után küldjük a könyvet.
A könyv ára: 10 500 Ft + postaköltség.
Személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség.

Minden adatukat a GDPR szabályozásoknak megfelelően kezeljük!